Moniammatillisiin tukiverkkoihin resursseja

Julkaistu:

VALTUUSTOALOITE 8.3.2021

Alasatakunnassa oli 14.1.21 ja 4.3.21 kiusaamiseen liittyvät laajat ja kantaaottavat kirjoitukset. Kouluissa tehdään hyvää työtä vaikeiden ja monisyisten ongelmien selvittämiseksi ja oppilaiden hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Euran sivistystoimessa on ministeriön määräaikaisella hankerahoituksella palkattu resurssiopettajia ja resurssikoulunkäyntiohjaajia sekä valtionavustuksella varhaiskasvatuksessa on lastentarhanopettajia edistämässä tasa-arvoa ja kehittämässä laatua.

Euran kokoomus esittää seuraavia toimia:

Lasten hyvinvoinnin edistämiseksi tulee luoda matalan kynnyksen keskusteluapua ja aikuisen läsnäoloa palkkaamalla esim. koulunuoriso-ohjaajia kouluille. Moniammatillisen tukiverkon resurssointia lisättävä esim. koulukurattorin ja psykiatrisen sairaanhoitajan toimilla. Selvitettävä mahdollisuus aloittaa ankkuritoiminta mahdollisimman pikaisesti myös Eurassa.

Yhteistyö lasten vanhempien kanssa on tärkeä asia.

Lisää julkaisuja